Ungakademi Lousiana

Arbejd med kunstneriske eksperimenter og processer på højt niveau. Kræver ansøgning som du får på SMS efter tilmelding

Mere information

Har du lyst til at arbejde med kunstneriske eksperimenter og processer? Brænder du for kunst? Og er du mellem 14 og 18 år? Så er Louisianas Ungakademi kunsthold helt sikkert noget for dig.

Tag med på en rejse tilbage til kunstnerbyen over dem alle, Paris, i det tidlige 20. århundrede og oplev en kunstner, Sonia Delanay, der satte maleriet i bevægelse og bogstaveligt flyttede sine motiver over på flagrende kjoleskørter og strømlinede biler. Eller oplev den argentinske video- og installationskunstner Mika Rottenberg indtage Louisiana og sætte spot på vores forhold til ting og forbrug. Sammen med jævnaldrende fra andre skoler og to af Louisianas kunstformidlere kommer du til at gå i dybden med kunstneriske teknikker, materialer og eksperimentere på tværs af genre.

Du skaber løbende indhold til din egen portfolio, som du kan tage med videre, hvis du f.eks. drømmer om et højskoleophold eller en videregående kunstnerisk uddannelse.

Vi kommer både til at arbejde med tegning, film, fotografi og maleri. Vi tager også en tur til København for at besøge Det Danske Kunstakademi og gallerier, hvor unge kunstnere fortæller om deres arbejde med kunst.

I første halvdel af forløbet eksperimenterer du med forskellige teknikker, medier og henter inspiration. I anden halvdel får du mulighed for at arbejde fokuseret med dit eget projekt eller et gruppeprojekt og med de materialer og medier, som taler særligt til dig. Det vil ske under kyndig vejledning fra Louisianas kunstformidlere. Afslutningsvis er du med til at arrangere en udstilling og fernisering med hele holdets projekter, så vi sammen kan vise den inspiration, I har hentet fra mødet med kunsten på Louisiana.

Hvornår:

Januar til April

Torsdag 6. januar kl. 17-20: Velkomst og introduktion til programmet. Vi skal tale om forventningerne til forløbet og hvilken kunst, vi synes om. Herefter et besøg i udstillingen Mika Rottenberg hvor kroppen og moderne produktionsmønstre bliver undersøgt gennem film, installation og skulptur.

I værkstedet slipper vi stregen fri og afprøver nye måder at tegne og forme skulptur.

Torsdag 13. januar kl. 17-20: Vi besøger udstillingen med den danske maler Jerichau. Vi kigger nærmere på Jerichaus arbejde med klassiske figurkompositioner og hans imponerende udvikling trods sin unge alder. I værkstedet nørder vi videre med tegneteknikker og figurkompositioner.

Torsdag 20. januar kl. 17-20: Vi henter denne aften inspiration i Louisianas særudstillinger og samling. Vi dykker ned i maleriets mange muligheder og udtryk. I værkstedet bliver I introduceret til en række forskellige malerteknikker, som I kan bruge til at skabe jeres eget maleri.

Afslutningsvis får deltagerne stillet en opgave, de skal dykke ned i, inden vi mødes igen.

Fredag 28. januar kl. 17-20 Tur til København. Vi skal besøge en række unge og seje kunstner, både på Det Kongelige Kunstakademi og kunstgalleri.

Torsdag 24.februar kl. 17-20  Præsentation af stillet opgave og opstart af personligt projektarbejde.

Torsdag 3.marts kl. 17-20 + lørdag 5. marts kl. 13-16: Projektarbejde fortsat.

Torsdag 17. marts kl. 17-20 + lørdag 19.marts kl. 13-16: Projektarbejde fortsat.

Torsdag 31. marts kl. 17-20 + lørdag 2. april kl. 13-16: Projektarbejde fortsat.

Fredag 22. april kl. 17-20: Færdiggørelse af projekt og ophængning af udstilling.

Lørdag 23.april kl. 11-14: Fernisering af udstilling på KulturStationen Humlebæk og afslutning.

Pris:
Kunstholdet er gratis og tilbydes som et samarbejde mellem Ungfredensborg og Louisiana. Unge fra København, Gladssaxe, Hørsholm, Rudersdal, Helsingør og Fredensborg Kommune kan ansøge om at deltage.

Ansøgning:

For at komme med på holdet skal vi have modtaget en online ansøgning, hvor du også skal vedhæfte et par eksempler på dine tegninger, fotos, andre kreative projekter . Link til denne bliver sendt til dig på SMS, efter du har tilmeldt dig her. Deadline for ansøgning er d. 13. december kl. 12.00. Før jul får du besked om du er kommet på holdet. 

Har du brug for at vide mere så kontakt:
Dalia på tlf 22 24 98 38 eller mail: dagh@fredensborg.dk

 

UNDERVISNINGSSTED: Louisiana, Gammel Strandvej 13, 3050 Humlebæk

UNDERVISERE: Danilo Krstajic (kunstner og kunstformidler) og Liv Andersen (arkitekt og kunstformidler)

Tilmeld dig nu
Praktiske oplysninger
Underviser
Ledige pladser Der er 11 ledige pladser
Pris Det er gratis at deltage
Andre muligheder Street Art
Poetry Slam
QUILLS CLUB
Keramik
Billedskaberholdet - Tegn og mal
Ungakademi Lousiana
Cosplay
Kunst Lab på Louisiana
Ugedage tirsdag, fredag, lørdag, søndag
Hvornår?

Louisiana Museum of Modern Art 3050 Humlebæk Torsdag 6. januar kl. 17-20 Torsdag 13. januar kl. 17-20 Torsdag 20. januar kl. 17-20 Fredag 28. januar kl. 17-20 Torsdag 24.februar kl. 17-20 Torsdag 3.marts kl. 17-20 + lørdag 5. marts kl. 13-16: Torsdag 17. marts kl. 17-20 + lørdag 19.marts kl. 13-16: Torsdag 31. marts kl. 17-20 + lørdag 2. april kl. 13-16: Fredag 22. april kl. 17-20: Lørdag 23.april kl. 11-14:

Hvor?

Louisiana