72565264 // ung@fredensborg.dk

Mellem himmel og jord

Dit liv - Socialt og fagligt

Er du nysgerrig på Nummerologi, Astrologi og Tarotkort? Hvad kan tal, planeternes placering ved din fødsel og smukke mystiske kort lære os? Det kan du finde ud af på dette hold.

Fredensborg
Næste gang
onsdag 21. sep. kl. 16:00-18:00
Sidste gang
onsdag 23. nov. kl. 16:00-18:00
Sted
Fredensborg Bibliotek
Aldersgrænse
Maks. 17 år.
Antal ledige pladser
Der er 12 pladser tilbage.

Beskrivelse

Mellem himmel og jord 

Er du nysgerrig på Nummerologi, Astrologi og Tarotkort? Hvad kan tal, planeternes placering ved din fødsel og smukke mystiske kort lære os? Er der mere mellem himmel og jord, end det vi lige kan se og høre? Hvad vælger DU at tro på – det er helt op til dig selv.

Kan du blive klogere på sig selv og dine nærmeste? Kan man stille et kærlighedshoroskop, og hvordan kan man lægge stjerner med tarotkort? Det kan du finde ud af på dette hold.

Din underviser Marie, har arbejdet professionelt med Nummerologi, Astrologi og Tarotkort i mange år, og glæder sig til at introducere denne verden for dig.

Ungfredensborg stiller det største spørgsmål af dem alle – nemlig hvad er:  

Meningen med livet   

Til at komme rundt om det spørgsmål har Ungfredensborg inviteret en række oplægsholder med meget forskellige baggrund, til at komme med deres personlige bud på hvad svaret kan være.  

Det vigtigste for os er, at eleverne er med i udvælgelsesprocessen af debattørerne. Det kan f.eks. være personer med forskellige baggrund såsom: 

 • Imam

 • Præst fra den Danske Folkekirke

 • Ateist

 • Kunstner

 • Astrofysiker

 • Iværksætter

 • Hospice patient/døende

 • YouTube fænomen

 • Hjemløs

 • Jordemor

 • Læge uden grænse

 • Tidligere kriminel

 • Tidligere bandemedlem  

I bedste debat-stil vil Ungfredensborg komme ud på skolerne i kommunen og lave et debatarrangement med jeres elever. Her skal meninger mødes og brydes. Her skal der være plads til forskelligheder og ligheder. Her er der plads til dialog og forundring.   

Vi kan tage 4-5 paneldeltagere med ud på jeres skole og afholde et arrangement for 7, 8 og 9 årgang og deres lærere. Forældre er også velkomne, men dette skal afstemmes med eleverne. Igen vil vi pointere hvor vigtigt det er for vores arbejde at eleverne er med i hele processen i forhold til ungeinvolvering.   

Vi laver en kort video med alle vores paneldeltagere, som vi sender ud til jer på skolerne. Tanken er, at eleverne skal se de 4 film inden vi kommer ud på skolen. På denne måde kan eleverne forberede spørgsmål inden debatten starter. På videoerne vil deltagerne præsentere sig selv og deres baggrundshistorier. Samtidigt, vil de give deres bud på hvad meningen med livet er.   

Selve arrangementet vil forløbe således, at vi kommer en ordstyrer og 4 panelgæster ud til jeres skole. Vi starter med at hvert medlem af panelet får 5-6 min til lige at komme med deres bud på hvad meningen med livet kunne være.

Herefter er der så mulighed for at komme med spørgsmål fra eleverne.

Ungfredensborg har forberedt en række spørgsmål, hvis nu spørgelysten ikke skulle være så stor. Det er dog vores erfaring at eleverne har mange spørgsmål og kommer vidt omkring. Vi står klar til at guide ind på emnet Mening med livet såfremt snakken kommer i en anden retning. Dog er det vores holdning, at alle spørgsmål er velkomne.   

Dialogen er i centrum og synpunkter skal deles. Det er vigtig! Vi er alle forskellige og dette skal respekteres - vi vil prøve at vende så mange sten som overhovedet mulig på det største spørgsmål af dem alle imens, der bliver krydset klinger.  

Hele arrangementet tager omkring 2 timer.   

Ungfredensborg har i januar 2017 måned kørt tilsvarende arrangement på Humlebækskole for 8 årgang. Vi har lavet evalueringer med eleverne, som vi også kan sende til jer såfremt i ønsker at se elevernes tanker og ”udbytte” efter debatten.  

Prisen for debatten er 500 kroner pr. Paneldeltager. Ungfredensborg og SSP er gratis.

Ungfredensborg er ansvarlig for pressemateriale, hvilket kan afvikles i samarbejde med jer på skolen.  

Til debatten tager vi billeder, som vi bruger til pressemateriale, samt til vores hjemmeside mm.   

Sidst at nævne er forventningerne til skolen, at eleverne gøres klar til dagen og forberedes på emnet. Ungfredensborg er ansvarlig for alt undervisning, samt evaluering. Dette gøres gerne i tæt samarbejde med lærerne. Vi anbefaler, skolerne bruger elevernes UU undervisningstimer til arrangementet, da det giver god mening for elevernes dannelse og anderledes læring.


Andre hold i samme kategori