72565264 // ung@fredensborg.dk

Flow arts

Kreativitet og mad

Kunne du tænke dig at prøve Flow arts hvor vi primært arbejder med 'poi' og 'staff'.

Dag og tidspunkt kommer snarest
Antal ledige pladser
Holdet er lukket for tilmelding

Beskrivelse

Flow Arts er et begreb, der dækker over diverse former for udfoldelse indenfor performance arts genren. Der er mange 'props' at vælge imellem, og vi skal primært arbejde med 'poi' og 'staff'.

Poi stammer fra Maori kulturen på New Zealand, og direkte oversat betyder det 'bold på snor'. Indenfor de sidste 20 år har poi udviklet sig utrolig meget, og der danses nu både med ild- og LED udstyr.

Staff er noget vi alle kender fra martial arts, f.eks. Kung Fu. Men i forbindelse med Flow Arts, lærer vi ikke at slås, men derimod at udføre tekniske og visuelle tricks og mønstre.

Der er to grunde til, at vi kalder det Flow Arts. Den ene er, at vi fysisk spinner rundt med vores props så vi skaber et momentum, eller et flow, af kinetisk energi. Den anden grund er, at vi i vores sind skaber en flow tilstand, hvor vi både er opslugte og fokuseret på samme tid.

Flow Arts handler om at udvikle teknik og at have det sjovt i fællesskab. Det er ikke en konkurrence, tværtimod er der massive Flow Arts communities rundt om i verden, hvor kulturen handler om at hjælpe hinanden til at lære nye tricks og moves.

Teknisk set skal vi lære at åbne og bevæge vores kroppe og lemmer på en naturlig og kordineret måde, således at vi kan skabe et både fysisk og mentalt flow. Det er en meget sund praksis som samtidig kan være utrolig givende i form af fællesskab, optræden til fester, mentale udfordringer og fysisk helbred. Og den stopper aldrig, da der altid kan udvikles nye tricks og stilarter, samt der er uendelige kombinationer med akrobatik eller andre danseformer.

 

 


Andre hold i samme kategori